Investigando na matanza mirade que atopei....
Son boísimos.. Polo menos eu xa acabo de botar unhas risas jajaja
Como sabedes ando de investigación da nosa matanza do porquiño...
Aquí tedes esta entradiña como preliminares... Necesito anécdotas, contos e demais...así que animaivos nos comentarios...Os meus recordos son escasos xa que era ben pequena cando foron as últimas de Veleigaz...Eso sí, recordo días de festa con moita xente e que resultaba divertido, moi divertido !!Os últimos anos xa non había porqiños en Veleigaz pero había algo mellor, traíanolo el chico guapo mayor del Albino de la Airexa o monaguillo de entoces...
Decía a Chiri que lle contaba a Delia que o primeiro día tomabase un caldiño quente...e tamén que se bebía bastante viño... Polo que eu vin o día mais duro; o primeiro, o mellor; o das frebas (un día un pouco de festa) A tertulia nos chourizos e o traballiño ben clasificado entre homes e mulleres...
mais cousiñas mais..
15 comentarios:
Para los no tan puestos en el gallego este temita va en gallego ya que como decía ursu.. esque parece que en castellano no me suena...
Teño palabriñas que aprendín do Tri; Chambaril, libiao, sacar o coiro...Garabixooo dame que as ter tamen boa documntación do tema..
a verdade que esta moi ben,pero non te fagas derrogar as fotos corredoira,contos ai mil,pero para contar detras da cociña,
Tospiro!!!!cabron, dejate de tanta cena y vente un día de fiesta con nosotros que ya sabes que llevamos muy buen material.
Corredoira!!!tamen che diría:Bentrecha,a nacida....otia non se me acordan mais
Jores a fotos prontiño. E que ando producindo o documental e necesito un pouco mais de material e de tempo que esta semana vou aceleradaaaa ..ti segue o bloc ben atento..
apunto as palabriñas moucho..
e ahora necesito saber de que se alimentan os porcos? ou mais ben dito ¿cómo se ceban?? se non me equivoco de verzas e do balde da basura "organico" ( ou dos cochos)... ¿toman tamen pienso ou algún cereal?
¿canto tempo teñen cando se matan?
e por último.. ¿matanse só os machos?
eiiii noraboa Rio Sil!!!
Miedo me da ese documental Corredoira!
Jores, tienes toda la razón, los cuentos... detrás de la cocina!
Besitos para todos!!!
Nevaaaaaaa!
Esta nevando en Veleigaz!!!
sacai fotiños os que a vedes...
Biquiños
nada corredoira,estes do tempo asustan mais que en realidade e,nevou,si,pero non pa sacar unha foto de estanpa navideña,ademais non teño camara...o unico bo foi o chourizo que zampei a mediodia no pendello,chovia,1 grado,e o braseiro a tope...xa valen...
Jores pois Anduriña andivo sacando fotos e mandounas nunha mensaxe polo que xa vimos os tellados blancos ALGO DE NEVE HOUBO LAMBON SO MIRABAS PO CHOUROIZO...............
Benvida Liñares contanos como foi a viaxe.
E os novos papis a ver si se animan y tamen nos colgan algunha imaxe. Bicos.
Ay nena, sonche moitas preguntas todas chuntas ... Medo me da o teu documental. Vou ver se che dou contestado algunha.
¿Que comen os cochos? O que lle des. Son oficialmente omnívoros. Efectivamente, os desperdicios da cociña son moi útiles para darlles de comer, pero si lles dan pienso engordan antes. Que sepas que tamén comen excrementos, e que che é un dos seus pratos preferidos. Por certo, que se pasan fame poden comer ata as súas propias crías.
Tamen che lles gusta a fariña con auga. ¿Fuches a granxa de miña avoa algunha vez? Porque ali hai un caldeiro que solía servir para cocerlle. Creo que aínda me ven o olor a caldo para os porcos.
¿canto teñen cando se matan? Eso non cho sei dicir, pero tal y como eu o vexo vai a peso, quero dicir, non se mata pola idade senón polo peso. Hai que quere que lle pesen 150 klos e quen prefire que queden nos 100. ¿Como se sabe canto pesan? Eso debeche ser cousa da experiencia.
¿Mátanse só os machos? Me temo que non. Os porcos que son pa matar dáche igual que sexa macho ou femia. Ahi sí que a igualdade é total... No obstante parecer ser que hay que ter coidado conque as porcas non anden o castizo porque parecer ser que se derrama a carne porque, nena, non colle o sal...
Bueno, parrafada completa.
Corredoira: si buscas un matón para os porcos creo que o Trigo é todo un reputado especialista. E, por ser ti, seguro que non che a cobrar moito.
Xa que nos estamos culturizando ¿ por qué sabe as veces a carne de porco a mexos? O que me contaron e que habia que capalos antes para evitar isto. Ahi queda a ver quen me resposta.
Publicar un comentario